Favorit skončil ve stromě, posádka v nemocnici

Favorit skončil ve stromě, posádka v nemocnici
ilustrační foto
Další fotky: 
Favorit skončil ve stromě, posádka v nemocnici
Favorit skončil ve stromě, posádka v nemocnici

K nehodě s těžkým zraněním došlo v sobotu kolem půl druhé ráno v Kobeřicích. Rozdivočelý Favorit po smyku narazil do lampy veřejného osvětlení, plotu domu a skončil ve stromě. Dva mladí cizinci skončili v nemocnici, třetí utekl.

„Z prvotního šetření vyplývá, že pravděpodobně 22letý řidič vozidla Škoda Favorit, s nímž měli cestovat další dva mladí muži ve věku 26 a 27 let (všichni cizinci), se zřejmě nevěnoval řízení vozidla a ze zatím přesně nezjištěných příčin dostal na kraji obce smyk. Vyjel mimo silnici, narazil do kovového sloupu veřejného osvětlení a pokračoval dál. Narazil do kovové brány a sloupku a také do oplocení rodinného domu, odkud bylo vozidlo odhozeno a následně čelně narazilo do stromu,“ popsala nehodu policejní mluvčí Irena Urbánková.

Při nehodě došlo k těžkému zranění 22letého a 27letého muže. Třetí z osádky, 26letý muž, z auta vystoupit a utekl do Hradčan, kde byl policisty později nalezen. Utrpěl lehké zranění. „Těžce zraněný 22letý muž byl sanitním vozem transportován do Fakultní nemocnice v Olomouci, doba léčení nebyla zatím stanovena. Druhý z těžce zraněných, 27letý muž, byl převezen do prostějovské nemocnice a ze zranění se bude léčit nejméně 6 až 8 týdnů. Doba léčení u třetího z nich nebyla přesně stanovena,“ dodala Urbánková.

Na místo nehody byl přizván znalec z oboru silniční dopravy a vozidlo bylo zajištěno pro další zkoumání. Alkohol nebyl vzhledem ke zranění u žádného zjišťován, byl nařízen odběr krve v nemocnici. Hmotná škoda na vozidle byla vyčíslena na 45 tisíc korun.

Nehodu si převzali prostějovští kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné užívání cizí věci, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na čtyři léta. Spolujezdec, který z vozidla utekl, je podezřelý ze spáchání trestného činu neposkytnutí pomoci a v případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Kriminalisté se nehodou nadále zabývají, zjišťují všechny její okolnosti, přesné příčiny a také to, kdo vozidlo přesně řídil. K přesnému určení příčin nehody byl vyžádán znalecký posudek z oboru silniční dopravy, jehož vypracování bude trvat v řádu několika týdnů. (red)

 

Komentáře

řidil to muj kamoš :(

Hnědoslováci? :)

Poslat nový komentář