Drobný „podvůdek“ přijde i na tisíce

Drobný „podvůdek“ přijde i na tisíce
ilustrační foto

 

Drobné krádeže v obchodech jsou, jak se zdá, českým národním sportem. Přidaly se k němu další vychytávky, například podvůdky s váhou zeleniny. Ne vždy ale „nákupčí“ odejde s kýženým ziskem nějaké té koruny.

„Byl u mě na pokladně pán, který kupoval mimo jiné brambory. V sáčku jich bylo evidentně víc, než na cedulce z váhy, já to ale na kase převážit nemůžu. I když přes kasu prošel, hned za ní ho brala hlídací služba. Viděla ho na kamerách. Místo kila a půl měl čtyři,“ uvedla PvNovinkám příklad pokladní jednoho z prostějovských nákupních středisek. Podle jejich slov si muž polepšil asi o 12 korun, brambory byly totiž ve slevě. „Dostal od strážníků pokutu tuším dva tisíce. Když ho vyváděli ze zázemí, ještě se ho ptali, jestli mu to stojí za tu ostudu,“ dodala.

Podle další z pokladních patří k oblíbeným trikům nakupujících špatný sortiment. I to se děje převážně u zeleniny. „Třeba místo červené papriky za 70 korun narazí žlutou, která je v akci a stojí o 30 korun méně. Spoléhají na to, že v tom fofru si toho nevšimneme. Pokud ano, stačí zákazníkova omluva, že se překlepl,“ vysvětlila další „fórek“ nakupujících.

Stále více se také rozmáhá konzumace na prodejnách. Občas se zde nají bezdomovec, jindy dítko podlehne pokušení a sní nějakou tu sladkost. I je ale většinou usvědčí oko bezpečnostní kamery. A tak přišel další fígl – nakousnout a ponechat na místě. Nebo se napít a lahev vrátit do regálu. To dosvědčuje i zákaznice dalšího obchodu. „Až doma jsme zjistili, že džus měl odlepenou fólii pod víčkem a trochu ho chybělo. U sirupu zas byl uvolněný vršek,“ popsala vlastní zkušenost.

Jak vidno, pokud budete kupovat podobné zboží, kontrola hned na prodejně je potřeba. Pokud zjistíte podobné porušení obalu, výrobek odneste na informace. (ber)

Komentáře

Ochranky jsou ovšem druhý šmejd a podvod. O tom se moc nemluví a sám pochybuji, zda je počet zlodějů tak vysoký, jak se uvádí, nebo se jedná o umělé vyrábění zlodějů pomocí ochranek, které potřebují vykazovat, že je hodně zlodějů a vyrábějí je sami.

Prostějovská ochranka OBI se snaží udělat zloděje naprosto z každého. Sám jsem byl obětí, a řešil jsem to právně. Řádně jsme v prostějovském OBI zaplatil zboží, načež ochranka ho chtěla vidět. Následně mi ho sebrala a už jsem ho nikdy neviděl. OBI ho vrátilo do prodeje a znovu prodalo. To je kapitalismus!

Zavolal jsem policii a začal to řešit. Ovšem OBI raději „ztratilo“ kamerové záznamy.

Ochranka OBI ani OBI nepředložilo jediný důkaz, že jsem zboží odcizil, já jsem předložil policii i přestupkovému úřadu pokladní list, výpis z banky, kde bylo zboží zaplacené kartou a další.

Přesto dodnes zboží nemám zpět a OBI, stejně jako její ředitel, stejně jako ochranka se mi smějí do obličeje.

Byl jsem v prostějovském OBI okraden ochrankou, což mám potvrzeno i úředně, ale to je tak asi vše.

A nejspíše nejsem zdaleka jediný.

Byl bych rád, kdyby se konečně začalo mluvit o tom, že ochranka je banda šmejdů a lumpů, kteří se snaží vyrábět zloděje i z poctivých lidí. Ochranka lidi regulérně okrádá.

Miloslav Ponkrác

 

 

 

Poslat nový komentář