Strážníci měli co do činění s dalšími opilci

Strážníci měli co do činění s dalšími opilci
ilustrační foto

K potyčce u Auaparku vyjížděli strážníci na základě telefonického sdělení. Na místě zastihli dva hádající se muže. Jedním z nich byl svědek, druhým vandal, který reklamní tabulí rozbil okno rodinného domu a poškodil i parapet.

„Dvaačtyřicetiletý chlapík byl značně opilý, choval se arogantně, všechny přítomné častoval hrubými výrazy a nechyběly ani výhrůžky,“ konstatovala strážník Jana Adámková s tím, že muž měl v dechu 2,17 promile.

Přivolaný lékař muže poslal na záchytnou stanici, převoz zajistili strážníci. I když byl agresor v poutech, podařilo se mu interiér vozu městské policie poškodit kopáním. „Pro podezření z přestupků proti majetku a občanskému soužití událost postoupena správnímu orgánu, neboť vyčíslení způsobené škody bude známo až po opravě,“ dodala Adámková.

V dalším případě šlo o mladého bezdomovce. „Dvaadvacetiletý muž odcizil v obchodě devět kusů čokolád Milka v celkové hodnotě 820 Kč. S lupem se snažil utéct, pracovník ochranky ho ale dostihl na parkovišti. Nepoškozené zboží bylo vráceno do prodeje,“ uvedla strážník Jana Adámková s tím, že událost byla předána správnímu orgánu. To ještě strážníci netušili, že se s dotyčným v průběhu služby nevidí naposledy. Před třiadvacátou hodinou byl vykázán z panelového domu, kde spal na schodech. Poté začal muž, kterému strážníci posléze v dechu naměřili 1,68 promile, obcházet domy, zvonit na nájemníky a dožadovat se vstupu do vnitřních prostor. Skončil na záchytné stanici v Olomouci.. (red)

Komentáře

zboží bylo vráceno... poškozeno... :-)

Poslat nový komentář