Po havárii se schoval v kukuřičném poli

Po havárii se schoval v kukuřičném poli
ilustrační foto
Další fotky: 
Po havárii se schoval v kukuřičném poli

Včera kolem půl jedné v noci došlo na silnici II. třídy ve směru z Ohrozimi na Vícov k havárii osobního vozidla. Čtyřiadvacetiletý řidič, který od auta utekl, byl pod vlivem drog. Našel ho policejní pes.

"Mladý řidič Škody Favorit zřejmě nepřizpůsobil jízdu svým schopnostem, vlastnostem vozu, stavu a povaze vozovky a povětrnostním podmínkám a po projetí levotočivé zatáčky dostal smyk. Vyjel vlevo mimo silnici do pole, kde se několikrát převrátil přes střechu a zůstal stát na poli. Z vozidla se dostal ven okénkem a zřejmě vlivem šoku odešel do nedalekého kukuřičného pole, kde se schoval," popsala nehodu policejní mluvčí Irena Urbánková.

Policisté po řidiči pátrali i za využití policejního psa Čaka. "Řidiče pak uviděli zhruba sto metrů od místa nehody, stál u kraje kukuřičného pole, odkud vyšel," dodala mluvčí. Mladík byl převezen do nemocnice na ošetření. Podle prvotní lékařské zprávy utrpěl lehké zranění, s blíže neustanovenou dobou léčení. U řidiče byl alkohol vyloučen dechovou zkouškou, zato test DrugWipe 5S na omamné a psychotropní látky byl pozitivní na amphetaminy a methamphetaminy. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz. Řidič se po poučení podrobil lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. Havárii policisté nadále šetří. (red)

Poslat nový komentář