Dva týdny od přepadení měl pouta na rukou

Dva týdny od přepadení měl pouta na rukou
ilustrační foto

Dne 18. září zahájili policisté SKPV Územního odboru Olomouci trestní stíhání proti osmadvacetiletému muži pro trestný čin loupež. Provedeným šetřením zjistili, že se jedná o pachatele, žijícího v současné době na jedné z olomouckých ubytoven. Hrozí mu až deset let vězení.

„Dne 29. srpna před 23. hodinou v herně MAGIC v Masarykově ulici v Olomouci pod pohrůžkou krátké střelné zbraně přiměl obsluhu k vydání finanční hotovosti. Obsluha ze strachu o svůj život vydala muži asi kolem 7 tisíc korun. Ve čtvrtek 4. září vstoupil kolem 21.30 hodin do herny Daytona v Barvířské ulici v Olomouci a stejným způsobem získal od obsluhy herny necelých 18 tisíc korun,“ popsala mužovu trestnou činnost mluvčí Marie Štrbáková.

 

V sobotu dopoledne akceptoval soudce návrh státního zástupce na vzetí obviněného do vazby. Pachateli loupeží hrozí nyní trest odnětí svobody až na deset let. „K loupežným přepadením se přiznal a dále také uvedl, že pistole, kterou použil jako zbraň, byla pouhá maketa zakoupená v jednom z hračkářství v Olomouci,“ dodala mluvčí. (red)

Poslat nový komentář