Pozor na facebookové podvodníky, mohou vás připravit o peníze

Pozor na facebookové podvodníky, mohou vás připravit o peníze
ilustrační foto

V neděli odpoledne přijali olomoučtí policisté oznámení o prolomení hesla k facebookovému účtu dvaadvacetiletého muže z obce na Olomoucku. Díky tomu zloděj okradl jiného mladíka o víc než dvacet tisíc.

"Neznámý pachatel následně díky získaným informacím kontaktoval šestadvacetiletého muže z Ústí nad Labem, z kterého pod smyšlenou historkou vylákal přihlašovací údaje k jeho bankovnímu účtu. Obratem pak z účtu vybral finanční hotovost ve výši 23 991 korun," uvedla policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů podvod a neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací. V případě jeho dopadení a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od šesti měsíců do tří let.

"Ve virtuálním prostředí buďte velmi opatrní a obezřetní. Nesdělujte svá hesla, či kódy jiným osobám. Přestože se tváří jako vaši důvěrní kamarádi, identitu mohou mít vypůjčenou. Vždy si raději ověřte, zda komunikujete s totožnou osobou," dodala mluvčí. (red).

Poslat nový komentář