Za dva měsíce se vloupal do deseti domů v Prostějově

Za dva měsíce se vloupal do deseti domů v Prostějově
ilustrační foto

Z deseti skutků vloupání do rodinných domů obvinili prostějovští kriminalisté čtyřiadvacetiletého muže z Prostějovska. Ke vloupáním došlo v období od 16. ledna do 12. března letošního roku. Obviněný se měl během tohoto období vloupat do deseti domů v ulicích Wolfova, Pod Kosířem, Veleslavínská, Rejskova, Nerudova a Jana Švermy v Prostějově.

"Do domů se většinou vloupával po násilném překonání dveří či oken. Následně domy, ale i garáže a přístavky domů prohledal a odcizil vše, co se mu líbilo. V portfoliu odcizených věcí tak kromě finanční hotovosti v českých korunách, eurech a britských librách figurují také zlaté šperky, elektrické nářadí, notebooky, tablety, jízdní kola, dalekohled, klasický fotoaparát, alkoholické nápoje, ale i prázdné pivní láhve. Škoda na odcizených věcech byla vyčíslena celkem na více než 180 tisíc korun. Na dalších bezmála 8 tisíc korun byla vyčíslena škoda způsobená poškozením domů," popsal řádění zlodje policejní mluvčí František Kořínek.

Obviněnému v případě prokázání viny za přečin porušování domovní svobody, přečin poškození cizí věci a přečin krádež hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

"Muž se činů měl dopustit přesto, že byl za obdobnou trestnou činnost v minulosti již pravomocně odsouzen," dodal mluvčí. (red)

Poslat nový komentář