Mladá žena si za podvody může odsedět až pět let

Mladá žena si za podvody může odsedět až pět let
ilustrační foto

Z přečinu podvod a úvěrový podvod obvinili 23. března 2016 prostějovští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality čtyřiadvacetiletou ženu z Prostějovska. Sjednala si půjčky a úvěry ve výši 100 tisíc korun a neplatila je. 

„Těchto skutků se žena měla dopustit tím, že si v období od ledna do května minulého roku sjednala u sedmi různých nebankovních společností celkem osm půjček a úvěrů v celkové výši 100 tisíc korun, přestože věděla, že je vzhledem ke svým majetkovým a příjmovým poměrům nebude schopna řádně splatit. U šesti půjček obviněná zpočátku své závazky hradila. Celkem tak na splátkách zaplatila bezmála 27 tisíc korun,“ popsal začátek anabáze policejní mluvčí František Kořínek. V srpnu 2015 si obviněná ústně se svým známým sjednala půjčku ve výši 30 tisíc korun. Z dohodnutých splátek však nezaplatila žádnou.

„Celkem svým jednáním obviněná žena způsobila svým věřitelům škodu přesahující 100 tisíc korun. V případě prokázání viny a odsouzení obviněné za přečin podvod a úvěrový podvod hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let,“ dodal mluvčí. (red)

Poslat nový komentář