Vytloukání klínu klínem skončilo škodou přesahující milion korun

Vytloukání klínu klínem skončilo škodou přesahující milion korun
ilustrační foto

Z trestného činu úvěrový podvod obvinili prostějovští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality sedmatřicetiletého muže z Prostějovska. Tohoto činu se měl obviněný dopustit celkem sedmi skutky, kdy si s různými bankovními a úvěrovými společnostmi sjednával půjčky a úvěry, přestože věděl, že vzhledem ke své finanční situaci a výši příjmu nebude schopen takto vzniklým závazkům dostát. 

Celkem si v období od června 2008 do května 2009 vypůjčil více než 1,4 milionu korun. Obviněný některé své půjčky zpočátku splácel, přesto zůstal dlužit přes milion korun. Nejvyšší částku 1,1 milionu korun si vypůjčil jako meziúvěr a úvěr ze stavebního spoření. Protože však úvěry řádně nesplácel, odstoupila stavební spořitelna od smlouvy a vyzvala k plnění závazku ručitele úvěrů. Ten musel ve prospěch společnosti uhradit částku 560 tisíc korun", popsal událost František Kořínek, tiskový mluvčí PČR Olomouckého kraje.

V případě prokázání viny a odsouzení obviněnému muži za trestný čin úvěrový podvod hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let. (red)

 

 

Komentáře

aspon si užil ,ostatní makáme jak idioti pro fašisty na čr uzemí ,a máme tak na přežití kdepak užívání,dobře udělal kluk a doufám že takových bude jen a jen přibívat mají v hlavě aspon cíl.

Poslat nový komentář