Policisté hledají řidiče Passatu!

Policisté hledají řidiče Passatu!
ilustrační foto ber

V sobotu deset minut po osmnácté hodině jel řidič s vozidlem VW Passat combi ve směru od Prostějova na Určice a předjížděl cyklistu. Manévr ovšem nezvládl a bočním zrcátkem zavadil o řidítka 34letého cyklisty, který upadl na silnici a zranil se. Řidič auta zastavil a zraněnému poskytl první pomoc, pak ale odjel. Policisté po něm pátrají.

"Zraněnému poskytl první pomoc tak, že mu ovázal ruku. Cyklista dalšího šetření nepožadoval a nechtěl k události volat ani policejní hlídku, proto se po vzájemné domluvě rozešli. Cyklista dál pokračoval do místa trvalého bydliště. V obci se stavil ještě v místní restauraci, kde požil alkohol. Po příchodu domů ho rodinní příslušníci převezli se zraněním do nemocnice na ošetření, odkud ošetřující lékař událost nahlásil na Policii ČR," popsala incident policejní mluvčí Miluše Zajícová. Provedenou dechovou zkouškou bylo cyklistovi v nemocnici naměřeno 1,02 promile alkoholu. Za účelem zjištění, zda alkohol požil až po nehodě, byl u něho proveden odběr krve. Nehoda je v šetření.

"Policisté v současné době pátrají po totožnosti řidiče passatu a žádají ho, aby se osobně dostavil na prostějovský dopravní inspektorát nebo kontaktoval policii na t. č. 974 781 251 nebo 974 781 580 a přispěl tak k objasnění celé události," dodala Zajícová. (red)

Poslat nový komentář