Tomáš Francl si za vraždu prarodičů posedí čtyřiadvacet let. Definitivně

Tomáš Francl si za vraždu prarodičů posedí čtyřiadvacet let. Definitivně
ilustrační foto

Nejvyšší soud odmítl dovolání Tomáše Francla z Prostějova, jenž si odpykává dvacet čtyři let ve vězení za brutální vraždu prarodičů v Tovačově na Přerovsku. Podnět označil za zjevně neopodstatněný.

Podle NS Francl v dovolání neuvedl žádné nové námitky než ty, které uplatnil už před krajským a vrchním soudem. "Dle NS soudy nižších stupňů řádně zjistily skutkový stav, provedly dostatečné dokazování a důkazy řádně hodnotily a dospěly ke správným závěrům jak ohledně viny, tak i trestu," uvedl Michal Renda, mluvčí olomoucké pobočky krajského soudu, kde případ jako první instance soudili.

Tragédie se odehrála loni v červnu v tovačovském bytě, kde mladý muž s prarodiči žil. Čtyřiasedmdesátiletou babičku nejprve rdousil a pak ji ubodal. Poté přešel do druhé místnosti, kde spal jeho sedmdesátiletý děda, tomu zasadil ránu nožem do krku. Ukradl jim peníze a utratil je s prostitutkou. „Bouchlo mi v palici,“ zdůvodnil příčinu hrůzného činu, ke kterému se policistům přiznal. Více si přečtete na http://pvnovinky.cz/krimi/30404-dvojnasobneho-vraha-z-tovacova-udala-expritelkyne. (ber)

 

Poslat nový komentář