Vloni v květnu zastřelil městský strážník psa. Včera dorazil k soudu

Vloni v květnu zastřelil městský strážník psa. Včera dorazil k soudu
ilustrační foto ber

24. květen 2015, 14,30 hodin. V Olympijské ulici v Prostějově zazní tři výstřely z pistole. Na místě zůstává mrtvý německý ovčák a hlavní aktéři. Majitel psa a dva městští strážníci. Po bezmála roce a půl se setkali znovu. V pondělí 31. října u Okresního soudu v Prostějově.

„Radim S. je obžalován ze zneužití pravomoci úředního činitele, týrání zvířete a poškození cizí věci,“ sdělil soudkyni Ivoně Otrubové státní zástupce Ivo Černík.

Podle zmocněnce majitele psa, poškozeného Milana H., byla cena zvířete stanovena na 93 600 korun. Dalších 300 tisíc si majitel nárokuje jako nemajetkovou újmu.

Při výslechu Radim S. uvedl, že je strážníkem prostějovské městské policie deset let, předtím sloužil deset let u Policie ČR. „Nikdy předtím jsem služební zbraň takto nepoužil,“ odpověděl soudkyni na jeden z dotazů. Nepoužití slzného plynu, který měl stejně jako pistoli na opasku, vysvětlil tím, že jako zbraň by byl podle jeho soudu proti útočícímu psovi neúčinný.

Líčení pokračovalo výslechem poškozeného a svědků. Mimo jiné vyšlo najevo, že ani jeden ze strážníků neměl v době incidentu zapnutou kameru.

Verdikt nepadl, soudkyně jednání odročila na příští týden. (ber)   

Poslat nový komentář