Zastavili řidiče ke kontrole. V kufru našli sklizenou marjánku

Zastavili řidiče ke kontrole. V kufru našli sklizenou marjánku
ilustrační foto PČR

V pondělí 13. března 2017 před sedmnáctou hodinou kontrolovali policisté z obvodního oddělení v Konici v obci Budětsko osobní automobil typu Škoda Octavia combi. Při kontrole vozidla a jeho jednapadesátiletého řidiče policisté z vozidla ucítili silný zápach konopí. Následnou kontrolou v zavazadlovém prostoru vozidla zjistili šestnáct čerstvě „sklizených“ rostlin konopí.

Po zjištění zakázané látky si celou věc převzali policisté z prostějovského oddělení obecné kriminality. Ti následným prověřováním všech okolností zjistili, že muž tzv. indoorovým způsobem za použití umělého osvětlení v místě svého trvalého bydliště v obci na Olomoucku a na chalupě v obci na Prostějovsku v období od dubna roku 2014 do současnosti vypěstoval nejméně 300 kusů rostlin konopí. Následným usušením a nadrcením z nich poté vyráběl toxikomansky využitelnou hmotu. K tomuto jednání se muž také doznal.

"V obou „pěstírnách“ policisté zajistili dohromady celkem 124 rostlin konopí i technické vybavení k indoorovému pěstování rostlin. Muž je v současnosti obviněn z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V případě odsouzení mu za toto jednání hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest," konstatoval policejní mluvčí František Kořínek. (red)

 

 

Poslat nový komentář