Nehoda si vyžádala vážné zranění

Nehoda si vyžádala vážné zranění
ilustrační foto
Další fotky: 
Nehoda si vyžádala vážné zranění

Ve středu 10. května kolem půl desáté dopoledne došlo na komunikaci ve směru od obce Rozvadovice na Litovel k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Osobního vozidla Škoda Fabia, které řídil devatenáctiletý řidič a osobního vozidla Škoda 135, které řídila třiašedesátiletá řidička. Ta skončila s těžkým zraněním v nemocnici.

„Z prvotního šetření vyplývá, že osobní vozidlo Škoda Fabia, které jelo od obce Rozvadovice, z prozatím přesně nezjištěných příčin přejelo do protisměru, kde se střetlo s protijedoucím vozidlem Škoda 135. Při nehodě utrpěla zranění řidička Škody 135, k ošetření do nemocnice byl převezen i řidič vozidla Škody Fabie. Alkohol byl u řidiče Škody Fabie vyloučen dechovou zkouškou, u řidičky, vzhledem k jejímu zranění, byl ke zjištění, zda byla či nebyla pod vlivem alkoholu, nařízen odběr krve," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Komunikace mezi Litovlí a Rozvadovicemi byla po dobu šetření nehody a odstraňování jejich následků neprůjezdná a policisté odkláněli dopravu přes Dubčany, Odrlice, Cholinu, Haňovice a Nasobůrky. Zcela zprůjezdněna byla kolem tři čtvrtě na dvanáct dopoledne. Nehodou se zabývají olomoučtí kriminalisté, kteří v této souvislosti zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, na který trestní zákoník stanoví mimo jiné trest odnětí svobody až na čtyři léta. Veškeré okolnosti nehody, její příčiny a souvislosti jsou předmětem dalšího policejního šetření (red)

Foto: PČR

Poslat nový komentář