Nevíte o něčem, co by pomohlo objasnit loupež?

Nevíte o něčem, co by pomohlo objasnit loupež?
ilustrační foto

Ve čtvrtek 19. prosince 2013 krátce před čtvrtou hodinou ráno došlo k loupežnému přepadení prodejny Brutus v Plumlovské ulici v Prostějově. Dosud neznámý lupič okradl obsluhu o peníze a ohrožoval ji přitom pistolí. Policisté žádají o pomoc při pátrání po zločinci, kterému hrozí až desetileté vězení.

„Muž v kukle na obsluhu namířil krátkou střelnou zbraň a se slovy, aby mu vydala všechny peníze, ji přinutil k vydání částky. Žena mu z obavy o život vydala v řádu několik tisíc korun. S nimi pak neznámý pachatel z místa činu utekl. Při loupežném přepadení neutrpěla žena zranění,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Podle popisu se mělo jednat o muže ve věku kolem 30 let, vysokého asi 175 cm, štíhlé postavy. V obličeji byl maskován kuklou s otvorem pro oči. V pravé ruce držel krátkou střelnou zbraň. Na jedné ruce, pravděpodobně na levé, měl stříbrný prsten ve tvaru kroužku s nějakým rytím. Mluvil místním dialektem. Na sobě měl tmavé oblečení.

Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání zvlášť těžkého zločinu loupež, za který pachateli, v případě jeho zjištění, hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Policie ČR Prostějov se tímto obrací na širokou veřejnost se žádostí o pomoc při objasnění tohoto loupežného přepadení. Jakékoliv poznatky či informace, které by vedly k objasnění případu, mohou občané v pracovní době od 7 hodin do 15 hodin sdělit kriminalistům na telefonní linku 974 781 336, případně na kteroukoliv policejní služebnu nebo kdykoliv na bezplatnou telefonní linku 158. (red)

 

Poslat nový komentář