Lupiči za bílého dne přepadli 79letou ženu a ukradli jí šperky!

Lupiči za bílého dne přepadli 79letou ženu a ukradli jí šperky!
ilustrační foto

Včera dopoledne přepadli v Dykově ulici 79letou ženu dva neznámí mladíci ve věku kolem patnácti let. Okradli ji o řetízek a dva přívěsky. Policie po nich pátrá.

K loupeži došlo ve středu 13. června v 10.30 hodin na schodišti od Starorežné směrem k Floriánskému náměstí. K ženě přistoupili zezadu dva mladíci, jeden z pachatelů ženu uchopil a znemožnil jí pohyb a druhý jí uchopil pod krkem a roztrhl jí řetízek a dva přívěsky. "Potom oba muži i s odcizenými šperky z místa utekli. Žena zraněna nebyla a na odcizených věcech jí vznikla škoda kolem 1700 korun," uvedl k okolnostem Josef Bednařík, tiskový mluvčí Policie ČR. 

 

Popis pachatelů:

První pachatel, který uchopil poškozenou za ramena -  mladík ve věku 14-15 let, výška 170 cm, štíhlé postavy, na hlavě tmavě šedou kšiltovku, rifle nízko posazené, šedou rozepnutou bundu a triko. 

Druhý pachatel -  mladík ve věku 14-15 let, štíhlé postavy, výška asi 170 cm, do obličeje měl stažený kšilt světlé barvy s červenými pruhy, tmavě modrou bundu s šedými ornamenty.

Policie České republiky Prostějov žádá občany, kteří se v uvedenou dobu pohybovali v okolí Dykovy ulice, Floriánského náměstí a viděli přicházet nebo odcházet popsané osoby, aby kontaktovali Policii České republiky na bezplatné telefonní lince 158.

 

Pachatelům hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let. V případě mladistvých osob 15 – 18 let pak tresty poloviční.

(red) 

Místo zločinu: 
Javascript is required to view this map.

Poslat nový komentář