Agresivní násilník má pouze patnáct let!

Agresivní násilník má pouze patnáct let!
ilustrační foto

Další pomyslný zářez na pažbě mají policisté z oddělení obecné kriminality. Zjistili pachatele loupeže, jsou to dva mladíci z Prostějova.

V pátek 11. listopadu v nočních hodinách došlo k loupežnému přepadení pětadvacetiletého muže na Dolní ulici. Policistům se podařilo prokázat, že čin mají na svědomí patnáctiletý a osmnáctiletý mladík z Prostějova. Jak k loupeži došlo? "Mladíci přistoupili k muži, fyzicky jej napadli, srazili na zem a kopali do něj. Poté se neostýchali oběť okrást o peněženku s doklady a finanční hotovostí," popsala případ policejní mluvčí Eva Čeplová. Napadený byl nucen vyhledat lékařské ošetření, naštěstí utrpěl jen lehké zranění.
Podle zákona za trestný čin loupeže hrozí trest až deset let odnětí svobody. Mladšímu z dvojice násilníků policisté navíc prokázali skutek z poloviny června letošního roku, kdy vydíral a fyzicky napadl spolužáka ze základní školy. Také v tomto případě způsobil oběti zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření.
Podle trestního zákoníku je za trestný čin vydírání možno uložit trest až na čtyři léta odnětím svobody. Mladistvému by soud v případě pravomocného odsouzení mohl uložit trest pouze poloviční.
(red)

Poslat nový komentář