Poškození cizích práv vynese až dva roky vězení

Poškození cizích práv vynese až dva roky vězení
ilustrační foto

Z přečinu poškození cizích práv podezírají policisté z obvodního oddělení Prostějov 2 dvaatřicetiletého muže z Prostějova. Tohoto skutku se měl podezřelý dopustit tím, že se dne 1. června 2017 jako řidič osobního automobilu při silniční kontrole vydával za jiného - třiačtyřicetiletého muže.

„Důvodem pro tuto záměnu byl fakt, že sám není držitelem řidičského oprávnění, a proto uvedl svého známého, který řidičský průkaz vlastní. Policisté se však pouhým tvrzením muže nenechali ovlivnit a provedeným šetřením zjistili skutečný stav věci. Ve věci je v současné době vedeno zkrácené přípravné řízení. V případě odsouzení podezřelému za přečin poškození cizích práv hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta nebo zákaz činnosti," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Policisté dále zjistili, že vozidlo, ve kterém byl muž kontrolován, je trvale vyřazeno z evidence motorových vozidel. „Užitím tohoto automobilu se muž dopustil přestupku, za který mu může být udělena pokuta až do výše 50 tisíc korun," dodal mluvčí. (red)

Ilustrační foto: ber

Poslat nový komentář