Náhlá smrt plná otazníků?!

Náhlá smrt plná otazníků?!
ilustrační foto SZPI

Desátého března letošního roku došlo v Rozstání na Prostějovsku k nešťastné události. Zemřel zde dvaašedesátiletý muž. Okolnosti jeho úmrtí šetří Policie ČR. PvNovinky zjistily, že příčinou úmrtí byl metylalkohol.

Podle informací redakce soudní pitva určila, že muž zemřel na následky požití metanolu. Proto se policisté do jeho domu vrátili. "Podle mě proto, že hledali zdroj. Netuší, jestli měl nějakou láhev z minulé doby, nebo se rozjíždí nová metanolová kauza," uvedl zdroj, který si nepřál být jmenován. 

Policie otázku výsledků soudní pitvy nechala bez odpovědi. "Mohu potvrdit, že prověřujeme okolnosti úmrtí dvaašedesátiletého muže, které nám bylo oznámeno 10. března. Mohu potvrdit i následné vrácení policistů na místo v pondělí 12. března. To bylo z důvodu zadokumentování dalších okolností v rámci probíhajícího prověřování. V současnosti nemáme žádné poznatky, které by nasvědčovaly cizímu zavinění. Z důvodu probíhajícího prověřování, a také s ohledem na pozůstalé, se k věci nyní více vyjadřovat nebudeme," sdělil redakci policejní mluvčí František Kořínek.

Metanolová kauza

Od září 2012 do února 2014 zemřelo v České republice na otravu po požití nelegálně vyráběných lihovin s obsahem jedovatého metylalkoholu 48 lidí, desítky lidí připravil o zdraví. V souvislosti s kauzou bylo obviněno přes sedm desítek lidí, většina z ohrožování zdraví závadnými potravinami. Padla už řada rozsudků. První obětí se stal 3. září 2012 v Havířově dvaašedesátiletý muž, jeho o tři roky mladší partnerka otravě podlehla také. (ber)

Poslat nový komentář