Udeřil družku lahví do hlavy. Ta skončila v nemocnici

Udeřil družku lahví do hlavy. Ta skončila v nemocnici
ilustrační foto ber

V neděli 19. srpna 2018 po osmnácté hodině došlo v Prostějově k fyzickému napadení ženy partnerem ve společné domácnosti. Policisté zjistili, že šestačtyřicetiletý muž má svou o rok mladší partnerku opakovaně již více než čtyři roky fyzicky napadat. Intenzita útoků se má postupně stupňovat. Muže policisté vykázali.

Během posledního víkendu měl muž družku napadnout hned dvakrát. V sobotu pěstmi do oblasti hlavy. V neděli ji měl do hlavy opakovaně zezadu udeřit skleněnou lahví. "Po tomto útoku žena vyběhla na ulici, kde ji našli na komunikaci ležet projíždějící policisté. Zraněná žena byla ošetřena v prostějovské nemocnici," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

S ohledem na zjištěné skutečnosti policisté v zájmu ochrany ohrožené osoby rozhodli o realizaci svého zákonného oprávnění a agresora ze společné domácnosti na dobu deseti dní vykázali. "Toto opatření muž z minulosti již velice dobře zná, protože za obdobné jednání nebyl vykázán poprvé," dodal mluvčí.

Napadání družky policisté v současnosti šetří pro podezření z přestupku proti občanskému soužití. Za ten podezřelému hrozí pokuta až do výše třicet tisíc korun. (red)

 

Poslat nový komentář