Smolař. Policisté jej za volantem chytili dvakrát během hodiny

Smolař. Policisté jej za volantem chytili dvakrát během hodiny
ilustrační foto

Ve středu 23. ledna 2019 ve 23:35 hodin kontrolovali policisté obvodního oddělení Prostějov 2 v Plumlovské ulici v Prostějově osobní automobil značky Audi a jeho čtyřiadvacetiletého řidiče. Provedenou orientační zkouškou policisté u muže zjistili přítomnost látky amphetamin/metamphetamin.

Řidič s výsledkem testu souhlasil, přiznal vykouření jedné cigarety marihuany asi dvě a půl hodiny před jízdou a dobrovolně se podrobil odbornému lékařskému vyšetření v prostějovské nemocnici. Další jízdu policisté muži zakázali. Řidičský průkaz nezadrželi, protože ho řidič nepředložil.

Již dvacet minut po půlnoci následujícího dne stejný automobil v Anenské ulici v Prostějově kontrolovali také policisté obvodního oddělení Plumlov. Protože byl řízen stejným řidičem, nemohl test na přítomnost jiných návykových látek dopadnout jinak, než před necelou hodinou.

„Muž je nyní pro své jednání podezřelý z přestupků podle zákona o silničním provozu. Za ty mu v případě prokázání viny hrozí pokuty od 2 500 do 20 tisíc korun a zákaz řízení na dobu od šesti měsíců do jednoho roku," uvedl policejní mluvčí František Kořínek. (red)

Ilustrační foto: PČR

Poslat nový komentář