Vylákala peníze z kolegyně. A zmizela

Vylákala peníze z kolegyně. A zmizela
ilustrační foto

Z přečinu podvod podezírají prostějovští policisté dvaačtyřicetiletou ženu z Olomouce. Tohoto skutku se měla podezřelá žena v listopadu roku 2016 dopustit tím, že od své tehdy sedmapadesátileté kolegyně vylákala půjčku ve výši 30 tisíc korun.

„První částka, o kterou podezřelá kolegyni požádala, byla ve výši 10 tisíc korun. Během jednání o půjčce se zvýšila na 20 tisíc a nakonec vystoupala až na uvedených 30 tisíc korun. Tyto peníze měly sloužit na řešení těžké životní situace dlužnice. Krátce po poskytnutí peněz nyní podezřelá žena ukončila pracovní poměr na společném pracovišti. Naposledy o dlužnici věřitelka slyšela, když se na ni za několik dní obrátila se žádostí o půjčení dalších 12 tisíc korun. To již věřitelka odmítla a poté se dlužnice definitivně odmlčela," popsal incident policejní mluvčí František Kořínek.

V prosinci minulého roku poškozená žena přestala čekat na zázrak a věc oznámila prostějovským policistům. Ti zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu podvod. Podezřelá žena půjčení peněz policistům přiznala a věřitelce je i s malým úrokem vrátila. To ji však trestního stíhání nezbavilo. Ve věci je konáno zkrácené přípravné řízení. V případě prokázání viny a odsouzení podezřelé hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. (red)

Ilustrační foto: ber

Poslat nový komentář