Policisté lapili opilé cyklisty

Policisté lapili opilé cyklisty
ilustrační foto PČR

V obci Klenovice nad Hanou byl v pátek večer zastaven a kontrolován policejní hlídkou čtyřiapadesátiletý cyklista. Na výzvu se podrobil dechové zkoušce, zda není ovlivněný alkoholem a jak se vzápětí ukázalo, tak byl. První měření se zastavilo na hladině 2,22 a druhé na 2,41 promile alkoholu v dechu. 

Cyklista souhlasil a policistům řekl, že vypil šest piv a panáka rumu. Další pokračování v jízdě na kole mu bylo zakázáno.

"Další cyklista pod vlivem byl zastaven a kontrolován následující den odpoledne tentokrát v Prostějově na ulici Určická. Bezpečná jízda to nebyla, protože čtyřicetiletý muž padal neustále z kola a jezdil ze strany na stranu. Tím ohrožoval nejen sebe, ale i další účastníky v silničním provozu. Výsledek dechové zkoušky vyšel dle předpokladu s pozitivními hodnotami, a to 3,25 a 3,12 promile alkoholu v dechu. Kolik toho cyklista vypil, nebyl schopen policistům sdělit, pouze věděl, že toho bylo víc. Další pokračování v jeho krasojízdě mu bylo zakázáno," doplnila policejní mluvčí Miluše Zajícová. (red)

Poslat nový komentář