Žondrovu stížnost vrchní soud zamítl. Soud kvůli Kvitové pokračuje zítra

Žondrovu stížnost vrchní soud zamítl. Soud kvůli Kvitové pokračuje zítra
ilustrační foto ČT

Vrchní soud v Olomouci řešil stížnost Radima Žondry, který obvinil senát brněnského krajského soudu z podjatosti a zpochybnil průběh rekognice, při níž ho tenistka opakovaně poznala. „Obdrželi jsme vyrozumění, že byla stížnost obžalovaného zamítnuta a že důkazy platí,“ uvedl mluvčí Kvitové Karel Tejkal.

V úterý v devět hodin se u Krajského soudu v Brně Radim Žondra objeví znovu. Soudkyně Dagmar Bordovská se bude opět zabývat přepadením, kterému byla tenistka vystavena v prosinci 2016. Tehdy neznámý muž se pod záminkou vloudil do jejího prostějovského bytu. Kvitová mu dala peníze, muž ale zaútočil nožem. Kvitová se útoku bránila, za což zaplatila řeznými ranami na levé ruce. Měla přeříznutých sedm šlach na všech pěti prstech, dva nervy, ukazováček visící na vlásku. Díky vynikající lékařské péči a obrovskému odhodlání se ale dokázala vrátit na kurt a opět začlenit do světové tenisové špičky.

Radima Žondru dopadli kriminalisté v květnu 2018, tenistka, která policii po přepadení pomohla vytvořit identikit, ho při rekognici poznala. 

Žondrovi, který svou vinu stále popírá, za vydírání a přečin porušování domovní svobody hrozí až 12 let vězení. Rozsudek by mohl padnout už ve středu. Petra Kvitová se jednání nezúčastní, hraje na turnaji v Miami. Zastupovat ji bude její právník. (ber)

Poslat nový komentář