Cenných papírů se nedočkal. Další podvod po netu

Cenných papírů se nedočkal. Další podvod po netu
ilustrační foto

Hanušovičtí policisté prověřují další případ možného podvodného jednání. Prozatím nezjištěný podvodník měl nejméně od poloviny května letošního roku nabízet na webových stránkách investici do cenných papírů, s výnosem 9,2 ‰. S touto nabídkou pak prostřednictvím e-mailu neváhal oslovit 58letého muže z Hanušovicka a pro bližší informace jej odkázat na zmíněný web.

„Poškozeného nabídka zaujala, a tak si na předmětné internetové stránce objednal 7 kusů cenných papírů za 35 000 Kč a ještě téhož dne uvedenou částku uhradil převodem ze svého bankovního účtu na účet nabízejícího. Přitom k dodání cenných papírů mělo dojít do deseti pracovních dnů od uhrazení platby. Poškozenému však do současné doby cenné papíry nebyly doručeny a prozatím se nedočkal ani reakce na svůj požadavek od smlouvy odstoupit," popsala případ policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

„Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu. Za uvedený čin lze dle trestního zákoníku uložit až dvouletý trest odnětí svobody, zákaz činnosti nebo propadnutí věci," dodal mluvčí. (red)

Poslat nový komentář