Matka zavraždila měsíčního syna. Hrozí jí výjimečný trest

Matka zavraždila měsíčního syna. Hrozí jí výjimečný trest
Ilustrační foto ber

Kriminalisté odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zahájili trestní stíhání šestadvacetileté ženy pro zvlášť závažný zločin vražda.

„V úterý 25. října v ranních hodinách jsme od záchranné zdravotnické služby přijali oznámení o úmrtí měsíčního dítěte v obci na Šumpersku. Žena uvedla, že se ráno probudila se synem v posteli, a když viděla, že nedýchá, tak přivolala lékaře. Ten zjistil, že dítě má na těle podlitiny a podezřelá poranění a přivolal policisty. Soudní pitva kojence prokázala, že se nejedná o úmrtí z přirozených příčin, ale že šlo o násilnou smrt, která nastala v příčinné souvislosti s jednáním druhé osoby,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Žena zpočátku jakékoliv násilí vůči synovi popírala. Kriminalisté pečlivě a důsledně shromáždili informace a vyhodnotili veškeré poznatky, s nimiž ženu konfrontovali. Ta se nakonec pod tíhou předložených důkazů k činu vraždy svého měsíčního syna doznala. Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí ženy do vazby, který soud akceptoval a poslal ji za mříže. „Obviněné ženě hrozí za zvlášť závažný zločin vražda trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest,“ doplnil Hejtman. (red)

Poslat nový komentář