Tragická bilance. Po střetu čtyř aut zemřeli tři lidé

Tragická bilance. Po střetu čtyř aut zemřeli tři lidé
ilustrační foto
Další fotky: 
Tragická bilance. Po střetu čtyř aut zemřeli tři lidé

Ve čtvrtek 11. července 2019 krátce po sedmnácté hodině přijali policisté oznámení o vážné dopravní nehodě na silnici č. 435 mezi obcemi Charváty a Dub nad Moravou.

„Policisté po příjezdu na místo zjistili, že došlo k dopravní nehodě čtyř motorových vozidel - dvou dodávkových a dvou osobních. Ve vozidlech cestovalo celkem devět osob. Osm jich bylo zraněno, z toho bohužel tři na místě zemřely, pět se zranilo,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman. Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti jsou v šetření.

Na místě zasahovali i hasiči. „Hasiči na místě vyprošťovali zaklíněné osoby z automobilů a asistovali při jejich ošetřování zdravotnické záchranné službě. Prostor také protipožárně zabezpečili, zajistili a stabilizovali havarovaná vozidla. Následně je odstranili z komunikace a pomohli naložit na odtahové speciály. Dva vozy vytáhli z příkopu pomocí speciální techniky. Sorbentem zasypali uniklé provozní kapaliny. Místo nehody si převzala Policie ČR. Na náročném zásahu se podíleli nejenom profesionální hasiči z olomoucké stanice, ale také dvě jednotky dobrovolných hasičů z Dubu nad Moravou a Tovačova," doplnil mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Silnice byla v místě nehody po dobu šetření uzavřena. Veškerá doprava byla odkloněna přes obce Bolelouc a Tučapy. Provoz na komunikaci byl zcela obnoven ve dvaadvacet hodin. (ber)

Foto: HS Olk

Poslat nový komentář