Středa. Den ztracených peněženek

Středa. Den ztracených peněženek
ilustrační foto

Ve středu 11. září 2019 před sedmnáctou hodinou měl třiatřicetiletý muž před prodejnou potravin v obci Čelechovice na Hané ztratit peněženku. Když si to uvědomil a vrátil se na místo, peněženku zde již nenalezl. S peněženkou přišel i o osobní doklady a finanční hotovost 24 800 korun.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu zatajení věci. Nepoctivému nálezci v případě dopadení a prokázání viny za tento skutek hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

„Nepoctivý nálezce se včera před polednem objevil také na dámské toaletě v nákupním centru v Konečné ulici v Držovicích. Tam si svou peněženku s osobními doklady, platební kartou a finanční hotovostí 2 700 korun zapomněla osmasedmdesátiletá žena. Způsobenou škodu vyčíslila celkem na 3 300 korun,“ připomněl další případ policejní mluvčí František Kořínek. Tento případ policisté šetří pro podezření z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za ten pravděpodobně pachatelce hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Již o něco starší podobný případ od včerejšího dne šetří policisté obvodního oddělení Prostějov 1. V pátek 6. září 2019 v dopoledních hodinách měl dvaapadesátiletý muž u nákupního centra v Anenské ulici v Prostějově ztratit peněženku. Tu si měl nálezem přisvojit dosud nezjištěný pachatel. S peněženkou muž přišel o osobní doklady, dvě platební karty a finanční hotovost 6 tisíc korun. Nepoctivému nálezci této peněženky za přečin zatajení věci a přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku v případě dopadení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

(red)

Poslat nový komentář