V Plumlově se proháněli cyklisté. Pod vlivem alkoholu i drog

 V Plumlově se proháněli cyklisté. Pod vlivem alkoholu i drog
ilustrační foto

V pondělí kontrolovali policisté dva cyklisty v obci Plumlov. U obou se potvrdilo, že při jízdě porušili zákonná ustanovení a na bicyklech cestovali pod vlivem alkoholu nebo drog.

„V dopoledních hodinách zastavili 31letého místního obyvatele, který měl dechovou zkoušku negativní, nicméně pozitivní byl orientační test na návykové látky, a to na amfetamin a metamfetamin. Cyklista užití pervitinu nezapíral a přiznal, že ho užil před dvěma dny. Dál v jízdě pokračovat nesměl a v následujících dnech se bude u příslušného správního orgánu z přestupku zodpovídat," popsala první případ policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Odpoledne byl zastaven další 37letý cyklista, u kterého byla patrna ne zrovna bezpečná jízda, protože nemohl udržet přímý směr. Po zastavení se přiznal, že si dal dva velké panáky vodky a potvrdila to i provedená dechová zkouška. S naměřenými hodnotami 0,68 a 0,72 promile alkoholu v dechu cyklista souhlasil. Také on skončí u správního orgánu, který rozhodne o následující sankci. (red)

Ilustrační foto: PČR

Poslat nový komentář