Na dálnici se zaměřila na rádio a havarovala!

Na dálnici se zaměřila na rádio a havarovala!
Foto PČR
Další fotky: 
Na dálnici se zaměřila na rádio a havarovala!
Na dálnici se zaměřila na rádio a havarovala!

Ve čtvrtek 1. března 2018 po šestnácté hodině řídila šestatřicetiletá žena osobní automobil značky Opel po dálnici D46 z Olomouce k Prostějovu. U obce Olšany u Prostějova se dle svých slov nevěnovala plně řízení a místo toho pozornost zaměřila na rádio ve vozidle. Havarovala a skončila v nemocnici. 

"Přitom vozidlo vyjelo do levého jízdního pruhu až ke středovým svodidlům. Blízkosti svodidel se řidička dle svých slov zalekla a strhla řízení vpravo. Následkem toho se vozidlo dostalo do smyku a vyjelo vpravo mimo komunikaci do travnatého příkopu. Od příkopu se automobil odrazil zpět na komunikaci, kde se převrátil na pravý bok a zastavil v levém jízdním pruhu. Při havárii řidička utrpěla zranění, se kterým byla převezena do Fakultní nemocnice v Olomouci, ke zranění dalších osob nedošlo," uvedl policejní mluvčí František Kořínek. Alkohol i jiné návykové látku u řidičky policisté vyloučili provedenými zkouškami. Výše způsobené hmotné škody byla vyčíslena na 50 tisíc korun.

Po dobu šetření okolností a úklidu následků havárie byl provoz na dálnici ve směru na Prostějov uzavřen a provoz osobních automobilů byl veden objízdnou trasou. Nákladní doprava po dobu uzavření dálnice stála. K odklizení následků a plnému zprovoznění dálnice došlo v 17:10 hodin. "Příčiny, okolnosti i míra zavinění havárie jsou předmětem dalšího policejního šetření," dodal mluvčí. (red)

 

Komentáře

Slepice v akci

Poslat nový komentář