Rušili noční klid. Megafonem

Rušili noční klid. Megafonem
ilustrační foto

Dne 1. 3. 2020 patnáct minut po půlnoci vykonávala hlídka strážníků kontrolní činnost zaměřenou na veřejný pořádek na ulici Lužická a v okolí Disco Clubu Morava v Prostějově. Před diskotékou si povšimla mladíka, který mluví do megafonu a pouští z něj hlasitě různé zvukové signály. 

„Strážníci kontaktovali dotyčného muže a vyzvali jej, aby zanechal svého jednání, kterým rušil noční klid. Tímto chováním se dopustil jednadvacetiletý muž přestupku proti veřejnému pořádku. Hlídka vyřešila celou záležitost uložením pokuty příkazem na místě ve výši 1000 Kč. Přestupce a jeho kamarádi byli poučeni, aby megafon nepoužívali, jelikož má sloužit k jiným účelům a ne k rušení nočního klidu. Všichni zúčastnění pokynů strážníků uposlechli a přislíbili, že situace už se nebude opakovat," uvedl strážník Petr Zapletal.

Po čtvrté hodině ranní uslyšela totožná hlídka jí známé zvuky v blízkosti centra na Skálově náměstí. Po příjezdu na místo bylo slyšet opětovné spuštění zvukového signálu napodobující houkačku a píšťalku. Tentokrát megafon použil osmadvacetiletý muž. Jelikož hrozilo i nadále, že bude docházet k rušení nočního klidu, strážníci megafon přestupci odebrali. Ten odmítl celou situaci řešit s nimi na místě. Veškeré jednání bylo zadokumentováno a oznámeno příslušnému správnímu orgánu pro podezření z přestupku proti veřejnému pořádku. Zde může být uložena pokuta do výše 10 000 Kč. (red)

Ilustrační foto pixabay.com

Poslat nový komentář