Policisté pátrali po popáleném muži. Příběh má šťastný konec

Policisté  pátrali po popáleném muži. Příběh má šťastný konec
ilustrační foto ZZS

Ve čtvrtek 14. května od rána do brzkých odpoledních hodin pátrali policisté na Jesenicku po osmadvacetiletém muži, který potřeboval pomoc kvůli zranění způsobenému popálením.

S žádostí o pomoc se na linku tísňového volání krátce před sedmou hodinou ráno obrátil jeho otec, kterého syn telefonicky kontaktoval a stihl mu sdělit, že se nachází někde v mlze, pravděpodobně na polské straně a má popálená záda. Pak už byl jeho telefon nedostupný. Jak policisté zjistili, byl pohřešovaný spíše samotář, který často trávil volný čas na túrách po lesích. Rozjeli proto rozsáhlé pátrání, v rámci kterého požádali o spolupráci také polské kolegy a revírníky a lesníky na Jesenicku. 

"Příběh měl naštěstí šťastný konec. Jak se záhy ukázalo, podařilo se pohřešovanému, který utrpěl popáleniny zad, když se snažil v lese zahřát u ohně, zkontaktovat známého, který přivolal zdravotnickou záchrannou službu. Záchranáři pak zraněného muže přepravili k dalšímu ošetření na specializované pracoviště v Ostravě, kde byl hospitalizován," doplnila policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. (red)

Poslat nový komentář