Romské manévry u Avionu. Protiprávní jednání zjištěno nebylo, říká Policie ČR

Romské manévry u Avionu. Protiprávní jednání zjištěno nebylo, říká Policie ČR
Foto FB

Sobotní podvečer byl na náměstí E. Husserla v Prostějově ve znamení manévrů policistů a strážníků. Před hotelem Avion se schylovalo k bitce znepřátelených romských klanů. Bijce monitorovalo několik desítek mužů zákona, včetně těžkooděnců. Ke střetu ale nedošlo. 

Vyjádření poskytl policejní mluvčí František Kořínek. "Operativním šetřením policisté územního odboru Prostějov zjistili, že v sobotu 12. prosince 2020 v odpoledních nebo nočních hodinách by na území města Prostějova mohlo dojít k incidentu mezi dvěma skupinami osob. V odpoledních hodinách jsme pak přijali několik oznámení o skupince asi deseti osob, která se shromáždila na náměstí E. Husserla v centru Prostějova. Na základě zjištěných informací byl posílen výkon služby dostatečným množstvím sil a prostředků. Policisté navíc, v očekávání dalších nájezdníků, kontrolovali vjezd na náměstí. Situaci jsme monitorovali, žádné protiprávní jednání zjištěno nebylo," dodal Kořínek.

Obyvatelé přilehlých domů jsou znechuceni. "Tohle je tady pořád, i když ne v takovém měřítku. Hádají se, řvou, tůrují auta. Nemá smysl jim jít vysvětlovat, že jste po třech nočních dvanáctkách a potřebujete spát. Ještě bych nějakou chytla," postěžovala si paní Iveta.

Ani zásah ozbrojených složek není bez vady. I když muži zákona událost pouze "monitorovali", jejich nasazení, počet, výjezdní technika atd. nebyly zadarmo. Zaplatíme je všichni. (ber)

 

Komentáře

Mám plán, co kdybychom se všichni co chodíme do práce složili a koupili nějaké pěkné domy třeba v Konici. Úřad práce je tam též, a široko kolem spousta dřeva můžou si tam blbnout dělat ohničky,tančit,zpívat.... Myslím že by byli lidi v tomto případě velice stedři.

Tak jako pozor! Tady končí demokracie, ne aby vás napadlo, vyjadřovat svůj názor!!! A pro paní co nemůže večer spát po práci, ať si koupí špunty do uší. No možná i sluchátka protože bude hůř a hůř.

Cigáni patří do lesů.

Poslat nový komentář