Bojuje proti systému. Obrácenou espézetkou

Bojuje proti systému. Obrácenou espézetkou
ilustrační foto Policie ČR

V úterý na sebe pozornost prostějovských strážníků upoutal dvaapadesátiletý řidič motorového vozidla. Ten jel se svým autem za vozidlem hlídky Městské policie. Strážci zákona si všimli, že přední registrační značka je umístěna obráceně, než vyžadují předepsaná pravidla. V úterý na sebe pozornost prostějovských strážníků upoutal dvaapadesátiletý řidič motorového vozidla. Ten jel se svým autem za vozidlem hlídky Městské policie. Strážci zákona si všimli, že přední registrační značka je umístěna obráceně, než vyžadují předepsaná pravidla. 

Za použití modrých majáků a světelného nápisu stop bylo jedoucí vozidlo zastaveno. Vozidlo bylo spatřeno i o několik dnů dříve a to 2. 2. 2021 v odpoledních hodinách, pomocí městského kamerového systému při průjezdu ulicemi Prostějova. „U podání vysvětlení, z jakého důvodu má na přední části vozidla, namontovanou (přišroubovanou) registrační značku opačným způsobem, jako argument řidič hlídce uvedl občanskou neposlušnost. Ta ho může přijít velice draho," informoval strážník Petr Zapletal.  Správní orgán, kterému byly zjištěné skutečnosti

oznámeny, může za takový přestupek dle zákona o provozu na pozemních komunikacích uložit pokutu od 5 000 do 10 000 tisíc. Navíc udělit trest v podobě zákazu řízení na dobu v délce šesti měsíců až jednoho roku. (red)

Poslat nový komentář