Opilec zastavil vozidlo a chtěl peníze. Když žádné od řidiče nedostal, poškodil je

Opilec zastavil vozidlo a chtěl peníze. Když žádné od řidiče nedostal, poškodil je
ilustrační foto PČR

V úterý 18. května 2021 před dvaadvacátou hodinou přijali policisté oznámení o poškození automobilu neznámým mužem v Tovární ulici v Bedihošti. 

"Policistům vyslaným na místo oznamovatel sdělil, že mu u železničního přejezdu vstoupil jemu neznámý zjevně opilý muž do cesty tak, že musel prudce zabrzdit, aby ho nesrazil. Když se neznámého zeptal, co se děje, byl dotázán, zda nemá peníze. Zamítavá odpověď se opilci nelíbila a udeřil pěstí do rámu dveří vozidla. Při tom na něm způsobil drobné oděrky s dosud nevyčíslenou škodou. K fyzickému ani verbálnímu napadení osob nedošlo. Oznamovatel policistům podezřelého muže označil a ti zjistili, že se jedná o jim velice dobře nechvalně známého osmadvacetiletého muže ze sousední vesnice. Provedenou dechovou zkouškou policisté u muže změřili hodnotu 2,53 ‰ alkoholu v dechu. K důvodům svého jednání se však vzhledem ke své podnapilosti nebyl schopen vyjádřit. Stále pouze opakoval, že jde ke své babičce," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Policisté věc šetří pro podezření z přestupku proti majetku a přestupku podle zákona o silničním provozu. Za ty podezřelému hrozí pokuta až do výše 50 tisíc korun. (red)

Poslat nový komentář