Pokusil se vykrást dům. Měl smůlu, narazil na policistu

Pokusil se vykrást dům. Měl smůlu, narazil na policistu
ilustrační foto Policie ČR

Minulý týden v odpoledních hodinách rozbil pětatřicetiletý recidivista okno neobydleného domu v obci nedaleko Prostějova. Dírou se protáhl do vnitřních prostor a začal jednat. Nashromáždil si uvnitř nalezené elektronářadí a dámské jízdní kolo, vše v hodnotě 55 000 Kč a chtěl si svůj lup odnést. Měl však smůlu, protože ho vyrušil majitel a policista v jednom.

„Zloděj příchod někoho dalšího nečekal a po krátké potyčce se dal na úprk. Nebylo mu to ale nic platné, protože byl po pár metrech dostižen a byl policistou, který měl ten den volno, zadržen. O pár minut později ho předal přivolaným kolegům, kteří si ho převezli na služebnu. Během šetření se ukázalo, že má zřejmě na svědomí i vloupání do chaty ve vedlejší obci, kde ukradl slivovici a elektronářadí v hodnotě přes 6 000 Kč," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Podle jejich slov byl v době zadržení podezřelý pod vlivem alkoholu (1, 6 ‰) a orientační test na návykové látky měl pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Skončil v policejní cele a do 24 hodin mu bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestných činů krádež a porušování domovní svobody. "S ohledem na poněkud popsaný rejstřík trestů mu za uvedené jednání dle trestního zákoníku hrozí trest odnětí svobody až na tři roky a nebyla by to jeho první zkušenost s tímto zařízením," dodala Zajícová. (red)

Poslat nový komentář