Týrala psy. Čtyři jí odebrali veterináři, pátý se záchrany nedočkal

Týrala psy. Čtyři jí odebrali veterináři, pátý se záchrany nedočkal
Foto SVS
Další fotky: 
Týrala psy. Čtyři jí odebrali veterináři, pátý se záchrany nedočkal

Inspektoři Státní veterinární správy (SVS) z Olomouckého kraje provedli na základě obdrženého podnětu na možné týrání zvířat kontrolu chovatelky psů v Kojetíně na Přerovsku. Veterináři jí čtyři podvyživená zvířata odebrali a umístili je do útulků.  

„Na místě se v době kontroly nalézali čtyři psi. Všichni byli v době kontroly ve velmi špatném výživném stavu a kondici, vychrtlí se zřetelným úbytkem tělesného tuku a svalové tkáně. Psi neměli přístup ke krmivu ani vodě. Nádoby na vodu na dvoře byly prázdné, v jedné nádobě byla zmrzlá voda. Kromě čtyř živých zvířat nalezli veterinární inspektoři při kontrole také tělo jednoho čerstvě uhynulého psa. Výše popsaný stav jednoznačně poukazuje na skutečnost, že setrvání zvířat v péči této chovatelky by znamenalo zhoršení zdravotního a psychického stavu těchto týraných psů a neustálého utrpení,“ uvedl mluvčí SVS ČR Petr Vorlíček.

Pro závažnost tohoto skutku bylo nutné bezprostředně učinit opatření, která zajistí okamžité zabránění v pokračování protiprávního stavu a tím i týrání výše uvedených zvířat. Proto veterinární inspektoři rozhodli o okamžitém vydání zvláštního opatření s návrhem na odebrání všech čtyř psů, o kterém následně neprodleně rozhodla obec s rozšířenou působností (Přerov). Psi byli odebrání a umístěni do útulků v Přerově a Kojetíně.

Krajská veterinární správa (KVS) pro Olomoucký kraj vzhledem k závažnosti zjištění podala na Policii ČR podnět pro podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířat. (ber)

 

Poslat nový komentář