Jezdíme rychle a opilí, odhalila policejní akce

Jezdíme rychle a opilí, odhalila policejní akce
Ilustrační foto PČR

Jezdíme rychle a opilí, odhalila policejní akce

Od počátku roku se policisté  z důvodu snížení počtu tragických dopravních nehod v Olomouckém kraji častěji zaměřují na dohled a bezpečnost v silničním provozu. V pátek 25. února se policisté zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce zaměřené zejména na kontrolu dodržování povolené rychlosti jízdy motorových vozidel v obci a mimo obec.

Přes třicet policistů ze služby dopravní policie zkontrolovalo téměř 300 vozidel v Olomouckém kraji. Zjistili 147 dopravních přestupků, z nichž 124 vyřešili příkazem na místě v celkové výši 71 000 korun. Zbývajících 23 přestupků oznámili do správního řízení. Nejvyšší povolenou rychlost překročila téměř polovina kontrolovaných řidičů, a to 137. Pod vlivem alkoholu policisté nepřistihli žádného řidiče.

V ranních hodinách v pondělí 28. února se policisté zaměřili na zákaz požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek u řidičů motorových vozidel. „Během čtyřhodinové krajské dopravně bezpečnostní akce policisté zkontrolovali téměř 800 vozidel. Zjistili 43 přestupků, z nichž 29 vyřešili příkazem na místě v celkové výši 11 000 korun. U 4 řidičů orientační testy ukázaly, že řídí pod vlivem jiné návykové látky a 11 řidičů pod vlivem alkoholu. Jedním z nich byl 44letý řidič osobního vozidla, který o půl sedmé ráno při dopravní kontrole v obci Horní Studénky nadýchal 2,50 promile alkoholu v dechu. Řidiči hrozí za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman s tím, že v obdobných dopravně bezpečnostních akcí budou policisté  pokračovat i v nadcházejících dnech. (red)

Poslat nový komentář