Opilá řidička se vydávala za sestru. Důvodem bylo i auto bez technické a tři zákazy řízení

Opilá řidička se vydávala za sestru. Důvodem bylo i auto bez technické a tři zákazy řízení
ilustrační foto PČR

V pondělí večer se řidička osobního vozidla před policisty vydávala za svoji sestru. Jak přiznala, měla důvod. Řídila opilá a navíc se třemi zákazy řízení motorových vozidel. Za volant mohla opět usednout až v roce 2031.

Policejní hlídka dálničního oddělení Kocourovec si v pondělí o půl jedenácté večer povšimla vozidla Citroen, které sjelo z dálnice D35 u Olomouce k tankovacímu stojanu na čerpací stanici. “Policisté obhlídkou vozidla zjistili, že vůz měl dva a půl roku propadlou technickou kontrolu a tak přistoupili k dopravní kontrole. Při ní řidička předložila pouze doklady k vozidlu se sdělením, že u sebe nemá žádný doklad totožnosti. Poté hlídce nahlásila své osobní údaje a policisté provedli lustraci ženy. Zjistili, že nahlášené osobní údaje se ale neshodují s fotografií ženy z registru obyvatel. Řidička nadále trvala na svém. Policisté podrobnějším pátráním zjistili, že se řidička vydávala za svou 25letou sestru. Nato se 28letá žena přiznala ke své pravé totožnosti a uvedla, že se vydávala za sestru, protože měla platný zákaz řízení,“ informoval policejní mluvčí Libor Hejtman. Jak policisté zjistili, řidička měla platné hned tři zákazy řízení motorových vozidel. Nejdéle uložený zákaz měla desetiletý s platností až do roku 2031. Policisté pak ženu podrobili dechové zkoušce na alkohol, při které nadýchala půl promile. Žena je mimo dopravních přestupků podezřelá ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, ze které ji hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. (red)

Komentáře

"podezřelá ze spáchání přečinu maření výkonu úředního...hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta" . 3 zákazy řízení, 0,5 v žíle a je pouze "podezřelá". Zatím nikoho nepřejela, tak proč ji hned zavírat, že?

Poslat nový komentář