Drogy a alkohol za volantem. Opět

Drogy a alkohol za volantem. Opět
ilustrační foto PČR

Ani o víkendu si nedáme pokoj. Za volant pod vlivem návykové látky tentokrát usedli dva muži a žena. Ani jeden neunikl policistům. 

V pátek před šestnáctou hodinou kontrolovali policisté v obci Březsko řidiče vozidla Škoda Fabia. Následná orientační dechová zkouška na alkohol u dvaačtyřicetiletého muže byla pozitivní s hodnotami 0,22 a 0,23 promile alkoholu v dechu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a k požití alkoholu se doznal. Druhý případ se stal v obci Ptení, kde policisté kontrolovali vozidlo Ford Mondeo. Osmatřicetiletý řidič se podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol, která byla pozitivní s hodnotami 0,15 a 0,14 promile alkoholu v dechu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a k požití alkoholu se doznal. "V obou případech byla řidičům další jízda zakázána. Řidiči jsou nyní podezřelí z přestupku o provozu na pozemních komunikacích, za který jim hrozí pokuta od 2 500 korun do 20 000 korun," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

V sobotu před půlnocí kontrolovali policisté v Prostějově řidičku vozidla Škoda Felicia. Řidička se podrobila testu na omamnou, psychotropní nebo jinou návykovou látku. Výsledek testu byl pozitivní na amfetamin a kokain. Řidička se podrobila lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. Další jízda jí byla zakázána. Na základě výsledku rozboru vzorku krve a moči bude stanovena právní kvalifikace. "Řidička je prozatím podezřelá z přestupku o provozu na pozemních komunikacích, za který jí hrozí pokuta od 2 500 korun do 20 000 korun," dodal Hejtman. (red)

 

Poslat nový komentář