Série vloupání v Prostějově

Série vloupání v Prostějově
Za krádeže hrozí pachatelům až dva roky basy. Ilustrační foto

Noc na poslední listopadový den byla ve znamení vloupání.

Zatímco většina Prostějovanů spala, v Krasicích a v Žeranovské ulici měli plno práce neznámí lapkové, kteří se vloupali do bytu a stavební buňky. 

"V době od 29.11.2011 od odpoledních hodin do 30.11.2011 do ranních hodin vnikl dosud neznámý pachatel do stavební buňky v Krasicích, odkud následně odcizil AKU vrtačku včetně příslušenství, elektrorozvaděč a visací zámek," řekl k prvnímu případu policejní komisař Petr Weisgärber. Pachatel způsobil celkovou škodu bezmála 13.700 Kč. 

V přibližně stejnou dobu se neznámý zloděj vloupal do bytu na ulici Žeranovská v Prostějově. V tomto případě si odnesl vrtačku, samonivelační přístroj a rozbrušovací pilu. Majiteli krádeží vznikla škoda nejméně 22.500 Kč. 

A do třetice připomeňme případ vloupání do garáže, k němuž došlo v nezjištěnou dobu někdy v měsíci listopadu. "Neznámý pachatel v Prostějově na ulici Pod Kosířem vnikl do garáže, odkud následně odcizil čtyři hliníkové disky, 4 letní pneumatiky a dále sadu klíčů gola. Tímto svým jednáním způsobil pachatel celkovou škodu bezmála 18.300 Kč," uvedl komisař Weisgärber. 

Za trestné činy krádeže hrozí pachatelům ve všech třech případech trest odnětí svobody až na dvě léta. 

(red)

Místo zločinu: 
Javascript is required to view this map.

Poslat nový komentář