Prostějov rozezní africké bubny

Hra na africké bubny je nepopsatelným odreagováním a relaxací.
Hra na africké bubny je nepopsatelným odreagováním a relaxací.

Známý mistr afrických bubnů Ivo Samiec z Opavy naučí hudbymilovné Prostějovany  tajemství hry na djembe, zasvětí je do tajů rytmu a rezonance. Bubenický workshop pod jeho vedením pořádá v Prostějově občanské sdružení Tajemství života. 

Pro velký úspěch, který vyvolal 1. bubenický workshop vloni v listopadu, připravili pořadatelé také jeho jarní mutaci. Kurz bubnování na africké bubny zvané djembe proběhne v neděli 27. května od 9 do 16 hodin v prostorách občanského sdružení „Tajemství života“ v Prostějově na Vojáčkově nám. 3 ve 2. patře. Cena kurzu je 450 Kč. 

„Potěšil nás zájem lidí, byla to pro ně příjemná zkušenost. Naučili se něco nového, prožili příjemnou neděli a našli nové kamarády či spřízněné duše. Tvůrčí činnost je v podstatě obsahem a cílem občanského sdružení. Jsme tu pro všechny generace,“ poznamenal předseda o.s. Tajemství života Michal Mucha. Workshopy Ivo Samiece jsou naprosto originální. Lidé se naučí ovládat několik rytmů, zvláštní rezonance bubnů jim dodá nepopsatelný pocit, uvolní napětí a navodí dobrou náladu. „Je to souznění těla i duše. Kdo si to nevyzkoušel a neprožil na vlastní kůži, nemůže o tom mluvit. Pořádám bubenické workshopy i pro děti na základních školách a věřte, že je to svým způsobem i určitá terapie,“ vyznal se Ivo Samiec. On i jeho bubenický orchechestr BORIS je na Prostějovsku velmi dobře známý z dřívějších vystoupení. Rytmická a pestrá hudební produkce tohoto téměř třicetičlenného tělesa uchvátila návštěvníky koncertu na nádvoří Plumlovského zámku, na akci Josefkol v Čechách pod Kosířem, v Národním domě i v pestrém průvodu v rytmu samby při akci Karneval v ulicích. Proto, jak Ivo sám říká, za lidmi do Prostějova jezdí rád.     

(jap)

Neděle, Květen 27, 2012 - 09:00

Poslat nový komentář