Kam vyrazit o víkendu?

Kam vyrazit o víkendu?
ilustrační foto

Nevíte, kam vyrazit o víkendu a využít krásných podzimních dní k výletu? Možná vám pomůže některý z tipů, které jsme pro vás na následující dva dny vybrali.

XXX. Hanácké slavnosti

Již třicátý ročník folklorního festivalu konaného u příležitosti tradičních prostějovských hodů opět slibuje řemeslný jarmark i bohatý doprovodný program. Jubilejní ročník hodů přinese například vystoupení folklorních souborů, projížďky historickým kočárem, koncerty nebo kolotoče. Program slavností můžete navštívit v sobotu od šeti hodin odpoledne na náměstí T. G. Masaryka, v neděli, kdy bude probíhat hlavní část programu, pak také ve Smetanových sadech.

Putování s divoženkami za lesními studánkami

Nejen pro rodiny s dětmi si organizátoři připravili výlet proti proudu potoka Ptenka z Pohodlí do Seče. "Cestou potkáme několik opravených studánek a možná se nám podaří objevit i pramen Ptenky," zvou organizátoři akce, kteří si pro děti po cestě připravili hned několik her. Celá trasa měří asi 5 kilometrů, odjezd účastníků je pět minut před osmou hodinou ranní z desátého stanoviště autobusového nádraží v Prostějově. Návrat zpět autobusem vyjíždějícím ze Seče po půl jedenácté dopoledne, v případě hezkého počasí a občerstvení v Seči pak až po čtvrté hodině.

Kráska a zvíře na zámku

Pokud se vypravíte v sobotu a v neděli na plumlovský zámek, ocitnete se doslova v pohádce. Pro návštěvníky si tu totiž připravili známý pohádkový dramatický příběh o lásce Kráska a zvíře, který je určen pro celou rodinu a odehraje se přímo při prohlídce v komnatách plumlovského zámku. Každou celou hodinu tu tak můžete shlédnout nevšední podívanou, na starosti si ji vzala šermířská a divadelní společnost Exulis.

(bat)

Poslat nový komentář