Francouzští buldočci opět vyrazí na zteč hradu Helfštýn

 Francouzští buldočci opět vyrazí na zteč hradu Helfštýn
ilustrační foto

Už popáté se tuto sobotu sjedou majitelé francouzských buldočků z celé republiky na tradiční prohlídku a procházku kolem hradu Helfštýn na Přerovsku. 

 

"Letos se uskuteční již 5. setkání francouzských buldočků, neboli dobývání hradu jejich "vojskem", které nakonec vždy tento hrad na jeden den v roce dobude a okupuje," říká organizátor srazu Ladislav Fiala z Určic na Prostějovsku.

 

Sraz mají buldočkáři v deset hodin dopoledne na parkovišti pod hradem, kde se také již tradičně společně vyfotí. "Po dobytí hradu buldočci hrad řádně prozkoumají, pročůrají všechny rohy a poté se vydají na procházku okolním lesem," informuje Fiala o programu srazu. 

Letos si kromě tradičního programu, budou moci páníčci se svými psy vyzkoušet také hradní agility. "Zkusit ho mohou všichni příchozí buldočci i nebuldočci. Každý, který vyzkouší tento hradní boj, dostane na památku malý diplom," doplňuje Fiala.

 

Počet zúčastněných buldočků se během uplynulých čtyř ročníků pohyboval v rozmezí od 15 po 60 kusů uchrochtaných psů. "Doufáme, že i letos nám vyjde vstříc slušné počasí. Pokud ne, tak musíme doufat, že špatné počasí neodradí "drsné" buldočkáře, kteří se těší na domácí pohodu a přijedou," uzavírá Fiala s tím, že podle jeho zpráv se letos na hrad chystají také buldočkáři ze Slovenka, konkrétně ze Špiské Nové Vsi a Bratislavy.  (bat) 

 

plakat

Poslat nový komentář