O víkendu můžete sázet stromy nebo se v noci projít po zámku

O víkendu můžete sázet stromy nebo se v noci projít po zámku
ilustrační foto

Je tu opět víkend a s ním i akce. Kdo má raději pobyt na čerstvém vzduchu a chce pomoci přírodě, může vyrazit sázet stromy v Prostějově. Historii a tajemno zase slibují noční prohlídky plumlovského zámku. Stihnout však můžete obojí.

 

Den stromů

Prostějov (bat) V rámci celosvětové akce Den stromů si zítra od devíti do dvanácti hodin dopoledne na Masarykově náměstí připravili organizátoři akce aktivity pro všechny věkové skupiny. Informace pro dospělé, výstavy, ankety a testy o stromech, jablečná čajovna, hravé a naučné aktivity pro děti. Průběh dopoledne doplní také  hudební vystoupení. Odpoledne pak bude navazovat sázení stromů v biokoridoru Hloučela. Sraz je u občerstvení U Abrahámka o půl druhé odpoldne. Vysazovat se budou listnaté stromy do břehových porostů. Akce je vhodná pro dospělé i děti. S sebou pracovní rukavice. Pro účastníky bude zajištěno drobné občerstvení. 

 

Noční prohlídky zámku

Plumlov (bat) Jestli pak víte, že kdysi stál na skále uprostřed nádvoří hrad? Kdo ho postavil a proč? Tak na tyto otázky vám dají dnes a zítra odpověď průvodci na plumlovském zámku. Konají se tu totiž večerní prohlídky. Atmosféra nočního zámku vás podle organizátorů upoutá hranými příběhy, které vás reálně vtáhnou do dávné historie. Můžete se těšit na souboj s loupeživým rytířem a osobně se setkáte s králem Janem Lucemburským, Přemyslem Otakarem II. a dalšími historickými osobnostmi. Vstupné je pro dospělé 90 korun, pro děti do deseti let pak 20 korun. Prohlídky začínají v sedm hodin večer a pak každou další půlhodinu. Prohlídky si můžete i zarezervovat na čísle 773 444 500.

 

Poslat nový komentář