Zažijte metalové vánoce s Krucipüskem. V sobotu v Apollu!

Zažijte metalové vánoce s Krucipüskem. V sobotu v Apollu!
ilustrační foto (zdroj: Krucipüsk)

Vánoce tradičně provází vůně cukroví, zvuky koled a staré pohádky. Jedny z nejvýznamnějších křesťanských svátků však lze strávit i poněkud tvrdším způsobem. Kdo vyznává tento způsob trávení posledních dní roku, nechť zavítá v sobotu večer do hudebního klubu Apollo 13, kde zahraje metalová kapela Krucipüsk.

Tato liberecká formace patří k nejznámějším svého druhu v České republice. Vznikla v roce 1991 a za své působení vydala již devět studiových alb. Právě to poslední, Rodinej diktát, mělo svůj křest 1. listopadu a turné, které zavítá i do Prostějova, je věnováno právě tomuto počinu. Album se zatím dočkalo dobrých recenzí. „Krakonoš Hajíček a spol. neztratili charakteristický hutný zvuk, skladbám nechybí spád ani pestrost. Na desce najdete hospodské fláky, které se nejlépe zpívají s dvojkou v krvi, ale také kvalitní hardcoreové kousky. Pravda, formace už na tom byla textově lépe, ale stále si drží určitý standard,“ píše například Kristina Bílá z České televize. A dodává: „Když člověk sahá po jakékoliv desce liberecké pětice, musí se připravit na to, že tolik živelné energie, jakou kapela servíruje naživo, se nedočká. Nahrávání je ještě stále omezeno určitými parametry, o to větší existuje tím pádem důvod nenechat si ujít jakýkoliv jejich koncert.“ Jasný důvod pro návštěvu sobotního představení!

Mezi nejznámější předchozí alba Krucipüsku patří Druide z roku 1994, se slavnými písněmi Láska je kurva! a Druide, dále deska Bigada (1998) nebo Ratata (první album v roce 1993).

S Krucipüsky přijedou na Hanou i metaloví Bethrayer z Kojetína. Začátek koncertu je v sobotu 22. prosince v 19 hodin. Vstupné činí v předprodeji 200 korun, lístky lze zakoupit v Hudebních nástrojích Zdeňka Tyla na Kramářské ulici. Na místě pak za vstup zaplatíte 250 korun.

Titulní píseň Krucipüsku z nového alba "Rodinnej diktát" si poslechněte zde.

Poslat nový komentář