Prostějovské divadlo hledá nového ředitele

Prostějovské divadlo hledá nového ředitele
Ilustrační obrázek: Městské divadlo Prostějov (zdroj: dohousli.cz)

Jak vyplynulo z pozvánky na poslední jednání Rady města, městské divadlo hledá novou ředitelku či ředitele. Informaci o konci stávající ředitelky Aleny Spurné pak následně na tiskové konferenci potvrdil 1. náměstek hejtmana Jiří Pospíšil.

„Paní ředitelka oznámila Radě města, že chce ukončit svoje působení ve funkci ředitelky divadla. Sestavili jsme proto výběrovou komisi a pověřili (vedoucího odboru školství, kultury a sportu - pozn.red.) pana Říhu, aby připravil výběrové řízení,“ řekl Pospíšil s tím, že ředitelka Spurná chce skončit ve své funkci do 30. června. „Paní ředitelka uvedla, že má nějakou nabídku a chce změnit zaměstnání,“ vysvětlil Pospíšil.

Alena Spurná svůj odchod zdůvodnila tím, že dosáhla vrcholu své práce a ztratila tak další motivaci. Chce dát příležitost dalším, kteří dají divadlu novou krev. Své další působiště pak vidí v oblasti školství.

Mezitím město vyhlásilo výběrové řízení s uzávěrkou 20. února 2013. Od uchazečů očekává vysokoškolské vzdělání, znalost řízení příspěvkové organizace či znalost legislativy v oblasti kultury. Písemné přihlášky (s uvedením kontaktní adresy a čísla telefonu) včetně požadovaných náležitostí mají uchazeči zasílat doporučeně na adresu odboru školství, kultury a sportu Magistrátu města Prostějova. Podrobnosti k výběrovému řízení najdete zde.

(zkl)

Poslat nový komentář