Plumlov přivítá neobyčejného malíře

Plumlov přivítá neobyčejného malíře
ilustrační foto
Další fotky: 
Plumlov přivítá neobyčejného malíře

 

Na zámku v Plumlově si letos připravili nejednu novinku. Během roku zde proběhnou desítky zajímavých akcí. Jednou z nich je výstava neobyčejného malíře Reona Argondiana. Odstartuje vernisáží tuto sobotu a potrvá až do konce letošní sezony.

 

Na plumlovském zámku jsou letos k vidění zajímavé obrazy Reona Argondiana, který se narodil roku 1948 jako Jan Zahradník v Praze. Kvůli zákazu výtvarných umění se vyučil keramikem, později se však začal věnovat malířství a zasvětil mu celý život. Reon navštívil mnoho míst po celém světe a pomocí štětce cestuje do nádherné imaginární země Argondie. Říká se o něm, že je to věčný poutník v prostoru a čase. Dnes sídlí v magické jeskyni, která se nachází v Praze na Petříně.

Na Reonovy obrazy, na kterých jsou většinou k vidění víly, mořské panny, satyrové, neznámý svět nebo podivné bytosti, se můžete jít podívat po celou sezonu, protože výstava je součastí první prohlídkové trasy. V sobotu 18. května se koná vernisáž, která nabídne bohatý program. Hlavním bodem bude baletní vystoupení pod vedením choreografa Roberta Balogha z Moravského divadla v Olomouci. Celá výstava je prodejní, pokud se vám obraz zalíbí, můžete si jej koupit.

Takže věřte – ten, kdo přijde v sobotu v 17 hodin na zámek do Plumlova, nebude určitě litovat.

Jiří Trunda, student SOŠPO

 

Poslat nový komentář