David Kolba představuje „Exotické tváře“

David Kolba představuje „Exotické tváře“
ilustrační foto

 

Ve středu po páté hodině odpoledne zahájila vernisáž v galerii Metro 70 další výstavu fotografií prostějovského rodáka Davida Kolby. Návštěvníci kina mají příležitost obdivovat jeho reportážní portréty až do čtrnáctého července.

Mezi koníčky Davida Kolby patří horolezectví, tramping a především fotografování a cestování do dalekých krajin. To potvrzují i jeho internetové stránky www.fotodilema.cz, výstava konaná před dvěma roky s názvem „Tváře světa“,  a koneckonců i letošní „Exotické tváře“. Vernisáž zahájil kurátor výstavy Jiří Andrýsek.

Kolbovy fotografie pocházejí z exotičtějších krajin, jako jsou Barma, Etiopie, Borneo a Yemen. Všechno to jsou  reportážní portréty, což znamená, že se jedná o nearanžované snímky zachycené v zajímavé chvíli a situaci. 

„Proč nefotografuji v Česku? Nejspíš proto, že přitom nejsem na cestách a nemůžu pobrat všechny nové vjemy. Během dovolené se uvolním a odprostím se od starostí všedního dne. Také je hodně zemí, které bych ještě rád navštívil, například jsem nebyl v Jižní Americe. Ovšem spousta zajímavých míst je bohužel finančně nákladná. Třeba taková Aljaška nebo Tahiti,“ zasnil se David Kolba.

 

Barbora Valoušková, studentka SOŠ podnikání a obchodu

Poslat nový komentář