Víte někdo, co je to SNOEZELEN?

Víte někdo, co je to SNOEZELEN?
http://www.dpv.cz/

Středa 26. června bude zasvěcena benefičnímu koncertu v kostele Povýšení svatého kříže. Akci pořádá občanské sdružení Pomáháme tancem. "Během koncertu zazní známé i méně známé klasické skladby v podání žáků a učitelů ZUŠ Plumlov. Výtěžek z akce bude věnován speciální škole na Tetíně", přiblížil PvNovinkám předseda sdružení Tomáš Lázna.

Zahájení koncertu započne v 17.00. Žáci pod vedením paní učitelky Ivy Machačové, paní učitelky Maritany Bermúdezové a pana učitele Eduarda Jansy předvedou své umění na housle, flétny a klavinovu. Kulturní zážitek bude umocněn působivou atmosférou hlavního kostela. Návštěvníci uslyší skladby od Johanna Sebastiana Bacha, Franze Schuberta, Johanna Pachelbela a dalších. Vstupné bude 50 Kč.

Myšlenka uspořádat benefiční koncert přišla po dubnovém koncertu pro žáky speciální školy na Tetíně v rámci barevného týdne. Nápad vyšel z hlavy paní učitelky Machačové a ve spolupráci se svou žákyní, a zároveň členkou občanského sdružení Pomáháme tancem, Terezou Dokládalovou se začal realizovat. „Když se paní učitelka o tomto nápadu zmínila, byla jsem jím nadšená. Vzhledem k tomu, že máme k dispozici prostředky z veřejné finanční podpory od města Prostějov, můžeme tento koncert uskutečnit. Doufám, že podpořit dobrou věci přijde co nejvíce lidí,“ uvedla Tereza Dokládalová.

Vybrané peníze získá Střední škola, základní škola a dětský domov Prostějov, konkrétně speciální škola, která pod tuto organizaci spadá. Škola peníze využije na realizaci projektu Snoezelen. Jedná se o vybudování multismyslové místnosti, která je určená k poskytnutí pozitivně naladěného prostředí, které může mít funkci relaxační, poznávací a interakční. Metodu snoezelen lze označit jako terapii sloužící pro podporu vnímání, relaxace, rozvíjí představivost, navazuje a upevňuje sociální vztahy a komunikaci. „Podobnou akci pro nás ještě nikdy nikdo neudělal,“ neskrývala svou radost paní učitelka Trnková.

"Na koncert bychom rádi pozvali všechny milovníky vážné hudby, ale i všechny ostatní, kteří mají chuť pomoci nemocným dětem", nechal se slyšet Lázna.

Poslat nový komentář